Verschillen tussen leerlingen

In 2008 heeft SLO op verzoek van de Stuurgroep NLT drie scholen bezocht en van elke school een schoolportret gemaakt. Tijdens het schoolbezoek stond onder andere de vraag centraal: hoe ga je om met verschillen tussen leerlingen.
De lesbezoeken en interviews met docenten en leerlingen hebben een groot aantal tips opgeleverd. Tijdens een workshop op de landelijke conferentie voor nlt-docenten op 12 februari 2009 zijn de schoolportretten en de tips gepresenteerd. Op dat moment zijn er nog meer ideeën ingebracht. De resultaten zijn hier verzameld.
Leerlingen verschillen onderling en sommige leerlingen blinken uit in nlt. Misschien omdat ze goede cijfers halen, maar misschien nog meer omdat ze een bijzondere prestatie hebben geleverd, erg goed zijn in interdisciplinair samenwerken, een opvallende groei hebben laten zien, etc.
Wilt u op de diploma-uitreiking dergelijke leerlingen in het zonnetje zetten, maak dan gebruik van de nlt-uitblinker. U kunt het oorkondeformat downloaden via de database.