Lesmateriaal

Bij het invullen van het programma voor nlt kunt u, binnen de regels van het examenprogramma, een keuze maken uit de landelijk gecertificeerde modules voor havo of voor vwo. Geregistreerde nlt-scholen vullen minstens 75% van hun programma met gecertificeerde modules. Daarnaast kunt u een deel van het programma zelf invullen. Bijvoorbeeld met eigen materiaal, deelname aan masterclasses of onderwerpen uit andere bètavakken die niet op het rooster van de leerlingen staan.

Elk jaar worden nieuwe modules ontwikkeld. Op deze manier blijft het mogelijk de inhoud van het vak continu aan te passen en te vernieuwen, waardoor actuele ontwikkelingen gevolgd kunnen worden. De bestaande modules worden onderhouden door de vaksteunpunten nlt. De modules met docentenhandleidingen en toetsen zijn beschikbaar in de moduledatabase, die alleen toegankelijk is voor leden van de Vereniging NLT.

Klik hier voor meer informatie over moduleontwikkeling en onderhoud.

Leerlingen kiezen in klas 3 hun profiel plus een aantal vakken. Het vak nlt is dan voor hun nog onbekend. Om ze een goed beeld van het vak te geven, kan gebruik gemaakt worden van pre-nlt modules en/of een startles. Meer informatie vindt u hier.

Informatie over het invullen van uw nlt-programma en het opstellen van een leerlijn vindt u op deze pagina's.