Welkom op de website van de Vereniging NLT

Op deze website vindt u informatie over het vak Natuur, Leven en Technologie. Het vak wordt gegeven in de bovenbouw van HAVO en VWO van het voortgezet onderwijs. De Vereniging NLT beheert alle ontwikkelde SLO-lesmodules over de periode 2006-2018.
Deze site is bedoeld voor leden van de Vereniging NLT: docenten, TOA's, schoolleiders, decanen en leerlingen.

Bijeenkomsten

 • 07
  feb

  Nationale conferentie nlt 2019

  Prijs € 200.00
  NLT leden korting € 100.00
  Jaarlijks organiseert de Vereniging NLT, samen met NVON en SLO haar conferentie. Dit jaar zal de conferentie plaatsvinden op donderdag 7 februari 2019. Het programma en meer informatie is te vinden via deze link: https://betavak-nlt.nl/nl/p/vereniging-nlt/vereniging-nlt/conferentie-2019/
  Conferentiecentrum Zonheuvel te Doorn

Nieuws

 • SLO draagt copyrights lesmodules over aan Vereniging

  09 maart 2017
  ENSCHEDE – 9 maart 2017 was een belangrijk moment voor het relatief jonge bètavak Natuur, Leven en Technologie. Directeur innovatie van SLO Sanne Tromp en voorzitter van de Vereniging NLT Pieter Hogenbirk ondertekenden een overeenkomst om de copyrights van zo'n 50 lesmodules over te dragen aan de Vereniging NLT. De komende tijd zullen de 158 scholen die lid zijn van de vereniging gezamenlijk voortbouwen op de ervaringen die SLO de afgelopen 10 jaar heeft opgedaan bij het ontwikkelen en verankeren van dit interdisciplinaire vak in het Nederlandse onderwijslandschap.
  Lees meer