Welkom op de website van de Vereniging NLT

Op deze website vindt u informatie over het vak Natuur, Leven en Technologie. Het vak wordt gegeven in de bovenbouw van HAVO en VWO van het voortgezet onderwijs. De Vereniging NLT beheert alle ontwikkelde SLO-lesmodules over de periode 2006-2018.
Deze site is bedoeld voor leden van de Vereniging NLT: docenten, TOA's, schoolleiders, decanen en leerlingen.

 NLT op het Ostrea Lyceum in Goes

 In begin van periode 2 kregen de leerlingen van Havo 4 de opdracht om met 250   stokjes een brug te bouwen die 1m lang is. Als bijkomende moeilijkheid werd er van   ze verwacht zelf lijm te maken en zelf de nodige theorie bij het project op te gaan   zoeken. Dit deden ze onder begeleiding van Eelco Mosselman en Ken Protin.

 De dag voor de toetsweek werden de bruggen getest. Tijdens de test werden er   gewichten gehangen aan alle ontworpen construties.

Er was één brug die in het oog sprong.

Karlijn van de Gruiter en Stan Elenbas slaagde erin om ruim 80kg aan hun brug te hangen! Om exact te zijn 83,4kg! Een record in het Ostrea Lyceum!

Dit project valt onder het vak Natuur, Leven en Technologie, waarin een probleem aan de hand van bèta-vakken getracht wordt op te lossen. Dit gebeurt via theorie, praktijk en vooral onderzoekend onderwijs en de wedstrijd vorm een spannend onderdeel van deze speciaal voor havo geschreven nlt-module Lijmen en hechten.

Nieuws

 • Examencertificaat voor uw geslaagde nlt-leerling(e)!

  12 juni 2019
  Als school en docent bent u trots op uw geslaagde nlt-leerlingen. Om dit kracht bij te zetten is er nu de mogelijkheid om voor uw eigen leerling(e) een gepersonaliseerd getuigschrift aan te maken.
  Lees meer
 • Oorkondes voor nlt uitblinkers 2019

  06 mei 2019
  De schoolexamenperiode is voorbij en de diploma-uitreiking is misschien nog wat ver weg. U kunt als docent alvast nadenken welke nlt-leerling(en) de uitblinker van uw school is of zijn.
  Lees meer
 • Certificaatuitreikingen op nlt-conferentie 2019

  07 februari 2019
  Het is traditie dat Harrie Eijkelhof (voorzitter certifceringscommissie) op de nlt-conferentie certificaten uitreikt aan ontwikkelaars. Er zijn twee soorten certificaten. Er is een certificaat voor een compleet nieuwe module en er is een certificaat voor een hercertificering.
  Lees meer