Welkom op de website van de Vereniging NLT

Op deze website vindt u informatie over het vak Natuur, Leven en Technologie. Het vak wordt gegeven in de bovenbouw van HAVO en VWO van het voortgezet onderwijs. De Vereniging NLT beheert alle ontwikkelde SLO-lesmodules over de periode 2006-2018.
Deze site is bedoeld voor leden van de Vereniging NLT: docenten, TOA's, schoolleiders, decanen en leerlingen.

Bijeenkomsten

 • 07
  feb

  Nationale conferentie nlt 2019

  Prijs € 200.00
  NLT leden korting € 100.00
  Jaarlijks organiseert de Vereniging NLT, samen met NVON en SLO haar conferentie. Dit jaar zal de conferentie plaatsvinden op donderdag 7 februari 2019. Het programma en meer informatie is te vinden via deze link: https://betavak-nlt.nl/nl/p/vereniging-nlt/vereniging-nlt/conferentie-2019/
  Conferentiecentrum Zonheuvel te Doorn

Nieuws

 • Nieuw bestuurslid gekozen op ALV

  01 november 2018
  Op de Algemene Ledenvergadering van 1 november jl is een nieuw bestuurslid gekozen: Wilko van Loon.
  Lees meer
 • Van Wijk tot aan zee: leren in het veld

  20 september 2018
  Onze redactie bracht een bezoek aan de buitenschoolse werkweek van K.S.G De Breul. Docent Jaco Scheer vindt nlt bij uitstek geschikt om te experimenteren met originele invullingen van het vak. En dat hoeft niet altijd binnen de vier muren van het klaslokaal.
  Lees meer
 • Drie katernen nlt-didactiek

  08 februari 2018
  Op de nlt-conferentie overhandigde voorzitter Pieter Hogenbirk aan de auteurs Harrie Eijkelhof en Jenneke Kr├╝ger een speciaal katern nlt-didactiek. De congresgangers kregen allemaal een exemplaar mee naar huis.
  Lees meer